Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Okra

Okra hører til katostfamilien (Malvaceae). Den stammer antagelig fra den tropiske del af Afrika, men har også meget tidligt været dyrket i visse dele af Asien. Herfra er den spredt til Middelhavsområdet og senere til Mellemamerika. Den dyrkes nu mange steder, især i tropiske områder.

Planten er en meterhøj urt med store, fligede blade. Blomsterne er selvbestøvende og udvikler en lang, længdefuret frugt. Frugten, som efter sin form kaldes ”Lady’s finger”, er en kapsel, der indeholder en lang frøpistol, hvorpå der sidder en mængde små glatte frø. Overfladen kan være dynet.

Betydning i kosten
Okra hører til blandt de moderat energiholdige grønsager. Den har et lille indhold af A, B og C-vitamin.
*lmtabel*

Typiske fejl
Udtørring og køleskader (misfarvning og pletter i overfladen).

Opbevaring og holdbarhed
Okra opbevares bedst ved 8-10°C og 90-95 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i 7-10 dage.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Hibiscus esculentus


Cookiesinformation