Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Rucola

Rucola Rucola stammer fra Middelhavslandene. Rucola blev i middelalderen brugt både som lægeplante og som salat. I Danmark kendes rucola også under navnet salatsennep på grund af de grønne blades sennepsagtige smag. Derudover er der blevet anvendt navnene aragula og roquette.

Der findes bade en almindelig og en vild rucola, som ikke er nært beslægtede planter, men de har den samme karakteristiske smag og de samme beskedne krav ved dyrkning.

Alm. rucola, Eruca vesicaria ssp. sativa, har smalle indskårne blade og får hvide korsblomster, mens den vilde rucola, Diplotaxis tenuifolia, har dybt indskårne blade og gule blomster.

Rucola har en skarp, nøddeagtig smag. Både de grønne blade og blomsterne kan anvendes i salat, evt. i blanding med mere milde salattyper. Rucola indgår for eksempel i den traditionelle sydfranske (provençalske) salat mesclun, der er en let bitter blandet salat. Rucola kan også marineres og bruges til pesto.

Betydning i kosten
Rucola har et højt indhold af C-vitamin.

Opbevaring og holdbarhed
Rucola skal opbevares i køleskabet og pakkes ind i plastic. Den optimale opbevaring er ved 0°C og høj fugtighed, hvor den kan holde sig i op til 14 døgn. Ved 20°C har den en holdbarhed på mindre end to døgn. Rucola egner sig ikke til frysning.

Kilder
www.arla.dk
www.haveselskabet.dk
www.systemfrugt.dk
www.kostplanen.dk Eruca vesicaria ssp. sativa / Diplotaxis tenuifolia


Cookiesinformation