Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Konserveringsstoffer

Konserveringsstoffer anvendes ligesom salt, sukker eller kølig opbevaring til at beskytte mod bakterier og andre mikroorganismer, så holdbarheden forlænges.

Primo 2003 findes følgende konserveringsstoffer i Positivlisten:

Ko           E 200        Sorbinsyre
Ko           E 202        Kaliumsorbat
Ko           E 203        Calciumsorbat
Ko           E 210        Benzoesyre
Ko           E 211        Natriumbenzoat
Ko           E 212        Kaliumbenzoat
Ko           E 213        Calciumbenzoat
Ko           E 214        Ethyl-p-hydroxybenzoat
Ko           E 215        Ethyl-p-hydroxybenzoat, natriumsalt
Ko           E 216        Propyl-p-hydroxybenzoat
Ko           E 217        Propyl-p-hydroxybenzoat,natriumsalt
Ko           E 218        Methyl-p-hydroxybenzoat
Ko           E 219        Methyl-p-hydroxybenzoat, natriumsalt
Ko An      E 220        Svovldioxid
Ko An      E 221        Natriumsulfit
Ko An      E 222        Natriumhydrogensulfit
Ko An      E 223        Natriumdisulfit
Ko An      E 224        Kaliumdisulfit
Ko An      E 226        Calciumsulfit
Ko An      E 227        Calciumhydrogensulfit
Ko An      E 228        Kaliumhydrogensulfit
Ko           E 230        Diphenyl 
Ko           E 231        o-Phenylphenol
Ko           E 232        Natrium-o-phenylphenolat
Ko           E 234        Nisin
Ko           E 235        Natamycin
Ko           E 239        Hexamethylentetramin
Ko           E 242        Dimethyldicarbonat
Ko           E 249        Kaliumnitrit
Ko           E 250        Natriumnitrit
Ko           E 251        Natriumnitrat
Ko           E 252        Kaliumnitrat
Ko Su      E 260        Eddikesyre
Ko Su      E 261        Kaliumacetat
Ko Su      E 262        Natriumacetat
Ko Su      E 262        Natriumdiacetat
Ko Su      E 263        Calciumacetat
Ko Su      E 270        Mælkesyre
Ko           E 280        Propionsyre
Ko           E 281        Natriumpropionat
Ko           E 282        Calciumpropionat
Ko           E 283        Kaliumpropionat
Ko           E 284        Borsyre
Ko           E 285        Natriumtetraborat (Boraks)
Ko           E 290        Carbondioxid 
Ko Su      E 296        Æblesyre
Su           E 297        Fumarsyre

A  = Antiklumpningsmiddel
An = Antioxidant
D  = Drivgas
F  = Farvestof
H  = Hævemiddel
Ko =  Konserveringsmiddel
M  = Melbehandlingsmiddel
O  = Overfladebehandlingsmiddel
Sk =  Skumdæmpningsmiddel
S  = Smagsforstærker
Sm = Smeltesalt
Su = Surhedsregulerende middel /syre
Sø = Sødestof
K  = Konsistensmiddel, emulgator, fortykningsmiddel, fugtighedsbevarende middel, fyldemiddel, geleringsmiddel, modificeret stivelse eller stabilisator.

Kilde
Fødevarestyrelsen






Cookiesinformation