Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Farvestoffer

Farvestoffer anvendes til at give fødevarer en bestemt farve eller give dem deres oprindelige farve tilbage.

Primo 2003 findes følgende farvestoffer i Positivlisten:

F            E 100        Curcumin
F            E 101        Riboflavin
F            E 101        Riboflavin-5’-phosphat
F            E 102        Tartrazin
F            E 104        Quinolingult
F            E 110        Sunset Yellow FCF (Orange Yellow S)
F            E 120        Carminer (Carminsyre, cochenille)
F            E 122        Azorubin (Carmoisin)
F            E 123        Amaranth
F            E 124        Ponceau 4R (Cochenillerød A)
F            E 127        Erythrosin
F            E 128        Red 2G
F            E 129        Allura Red AC
F            E 131        Patent Blue V
F            E 132        Indigotin (Indigocarmin)
F            E 133        Brilliant Blue FCF
F            E 140        Chlorophyll
F            E 140        Chlorophylliner
F            E 141        Chlorophyllkobberkompleks
F            E 141        Chlorophyllinkobber-kompleks
F            E 142        Green S
F            E 150a      Karamel
F            E 150b      Kaustisk sulfiteret karamel 
F            E 150c       Ammonieret karamel 
F            E 150c       Ammonieret karamel, sulfiteret
F            E 151        Black PN (Brilliant Black BN)
F            E 153        Vegetabilsk kul
F            E 154        Brown FK
F            E 155        Brown HT
F            E 160a      Blandede carotener
F            E 160a      Beta-caroten
F            E 160b      Annattoekstrakter (Bixin, Norbixin)
F            E 160c      Paprikaekstrakt (Capsanthin, Capsorubin)
F            E 160d      Lycopen
F            E 160e      Beta-apo-8’-carotenal(C30)
F            E 160f       Beta-apo-8’-carotensyre (C30)-ethylester
F            E 161b      Lutein
F            E 161g      Canthaxanthin
F            E 162        Rødbedefarve (Betaniner)
F            E 163        Anthocyaniner
F A Su    E 170        Calciumcarbonat
A   Su     E 170        Calciumhydrogencarbonat
F            E 171        Titandioxid
F            E 172        Jernoxider og jernhydroxider
F            E 173        Aluminium
F            E 174        Sølv
F            E 175        Guld
F            E 180        Rubinpigment BK (Litholrubin BK)

A   = Antiklumpningsmiddel
An = Antioxidant
D  = Drivgas
F  = Farvestof
H  = Hævemiddel
Ko =  Konserveringsmiddel
M = Melbehandlingsmiddel
O = Overfladebehandlingsmiddel
Sk =  Skumdæmpningsmiddel
S = Smagsforstærker
Sm = Smeltesalt
Su = Surhedsregulerende middel /syre
Sø = Sødestof
K = Konsistensmiddel, emulgator, fortykningsmiddel, fugtighedsbevarende middel, fyldemiddel, geleringsmiddel, modificeret stivelse eller stabilisator.

Kilde:
Fødevarestyrelsen






Cookiesinformation