Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Virus

Virus er meget små mikroorganismer, der kun kan leve som parasitter, dvs. at de er afhængige af en værtsorganisme for at kunne formere sig. De er samtidig værtsspecifikke, hvilket vil sige, at de kun formerer sig i ganske bestemte vævstyper. Nogle er plantespecifikke, andre er dyre- eller menneskespecifikke og andre trænger kun ind i bakterieceller. Under viruspartiklernes formering i værtsorganismer fremkaldes sygdom, som kan have alvorlige følger. Virusforårsagede sygdomme er f.eks. Aids, influenza, polio, rabies, samt mund- og klovsyge.

Kilde:
Ernærings og levnedsmiddelleksikon, GAD-






Cookiesinformation