Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Gær

Gær er en familie af encellede svampe, der ikke danne mycelium, som de øvrige svampe. Gærsvampe kan både formere sig kønnet og ukønnet.

Gær findes som regel i omgivelser, hvor sukkerindholdet er højt, f.eks. i blomsters nektar eller på saftige frugter. Dette skyldes, at gær lever bedst af sukkerstoffer, som mange gærarter kan nedbryde til bl.a. alkohol og kuldioxid. Dette udnyttes teknisk ved fremstilling af alkoholiske drikke, samt ved hævning af brød.

Kilde:
Ernærings og levnedsmiddelleksikon, GAD-






Cookiesinformation