Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Juledrikke

Vi kan næsten ikke forestille os en december uden gløgg og æbleskiver. I enhver dansk daginstitution, på enhver arbejdsplads og også i mange familier er der tradition for at samles rundt om den varme gløgg, der som så mange andre af vores juleskikke er et lån fra vores svenske naboer.
Vi har i den grad taget den svenske drik til os, og det er vel i grunden ikke så underligt, den krydrede, hede drik egner sig sjældent godt til det kolde og mørke decembervejr. Gløgg kan varieres efter smag og behag.

Til de voksnes jul hører også at krydre brændevin med forskellige krydderurter eller bær. Dette skal gøres i god tid inden højtiden. Der er tradition for, at der aldrig må mangle snaps på julebordet. Og sammen med silden er snapsen fast inventar til den traditionelle danske julefrokost.

Der er de senere år blev en fast tradition at de forskellige bryggerier kommer med deres egen juleøl. Allerede i starten af november bliver de første sendt på markedet. Juleøllet er stærkere og mere fyldigere end den almindelige øl, og det skulle nok værre muligt at finde en der passe i smag, der er nok at vælge imellem.
Hvidtøl eller nisseøl som nogen også kalder den, er den traditionelle drik til risengrøden.

Opskrifter på juledrikke

Kilde: www.julidannevang.dk

-


Cookiesinformation