Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Spaghetti-græskar

Spaghettigræskar, også kaldet spaghetti-squash, hører til græskarfamilien (Curcurbitaceae).

Spaghettigræskar er en oval til rund, glat frugt, der er gul-orange, når den er spisemoden. Frugtkødet er lyst eller svagt gulligt. Ved kogning bliver frugtkødet trevlet, så det kan trækkes fra hinanden til det ligner spaghetti. Smagen er meget neutral.

Spaghettigræskar koges og spises som spaghetti med f.eks. en krydret kødsovs.

Opbevaring og holdbarhed
Spaghettigræskar opbevares bedst ved 10-13°C og 50-70 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i 2-3 måneder.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Curcurbita pepo var. medullosa






Cookiesinformation