Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Salicorne

Salicorne hører til salturtfamilien (Chenopodiaceae) og kaldes også salturt eller kveller. Den er almindeligt forekommende ved kysterne i Europa og i Middelhavslandene.

Salicorne er en lille urt, ca. 30 cm. høj. Stængelen er saftig og grøn. Væksten er opret. Sidegrenene sidder korsvis modsatte og er leddelte. Blomsterne er små og ubetydelige.

Den spiselige del af salicorne er stænglerne. De er meget sprøde og saftige og bør derfor spises rå.

Det latinske navn Salicornia er dannet af ordene sal (=salt) og cornia (=horn) og hentyder til plantens smag og udseende.

Salicorne anvendtes tidligere til fremstilling af soda.

Opbevaring og holdbarhed
Salicorne opbevares bedst ved 0°C og 90-95 % relativ fugtighed.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Salicornia europaea






Cookiesinformation