Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Endivie salat

Endivie salat

Denne salat hører til kurvblomstfamilien (Compositae).

Bredbladet endivie (Chichorium endivie var. latifolia) kendes også under navnene batavisk endivie og escarolsalat. Denne salattype har helrandede, brede blade, som danner et nogenlunde udviklet hoved, hvor hjertet eller det indre er eller bør være gult.

Kruset endivie (Chichorium endivie var. crispa.) er mest kendt under navnet friséesalat. Den har mere eller mindre indskårne eller krusede blade og har ofte en meget svag hoveddannelse. Også her skal hjerter være gult.

Betydning i kosten
Salat hører til blandt de lavenergiholdige grønsager. Salat har et stort indhold af vitaminerne A, C og K og af mineralet kalium.

Typiske fejl
Insektangreb (larvegnav), udtørring, råd i stokken, misfarvning og bitterhed.

Opbevaring og holdbarhed
Salater opbevares bedst ved 0°C og 95-100 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i op til 14 døgn. Ved 20°C har de en holdbarhed på mindre end to døgn. Salaterne egner sig ikke til frysning.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Chichorium endivie var. latifolia, Chichorium endivie var. crispa


Cookiesinformation