Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Pommato

Pommato hører til græskarfamilien (Curcurbitaceae).

Pommato er navnet på en græskartype, der endnu ikke har fået noget andet dansk navn. Det er et græskar, der er noget tykkere i den ene ende end i den anden. Både skal og frugtkød er gult. Skallen er kraftig og pommatoens frugtkød er fastere end courgetters. Smagen er nøddeagtig.

Betydning i kosten
Som græskar, der hører til blandt de energifattige grønsager.

Typiske fejl
Råd, mekanisk beskadigelse og insektgnav.

Opbevaring og holdbarhed
Pommato opbevares bedst ved 10°C og 50-60 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i ca. 2 måneder.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Curcurbita moschata






Cookiesinformation