Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Kinaskokker

Kinaskokker kaldes også for kinesiske jordskokker eller stachysknolde. De hører til læbeblomstfamilien (Labiateae). Kinaskokker stammer fra Østasien, sandsynligvis fra Japan. Planten er almindelig i Europa.

Denne stængelknold indeholder, ligesom jordskokker, ingen stivelse, men derimod et inulin-lignende sukkerstof.

Den danner et stort antal udløbere, der i de sidste 5 cm. svulmer op og danner nogle hvidlige knolde, som er stærkt indsnørede flere steder. De ligner små skrueformede jordskokker.

Opbevaring og holdbarhed
Kinaskokker opbevares bedst ved 0°C og 95-100 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i 1-2 uger
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Stachys affinis






Cookiesinformation