Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Fingermajs - babymajs

Fingermajs kaldes også for minimajs eller babymajs.

Majs hører til græsfamilien (Gramineae) og stammer fra Amerika, hvor den har været dyrket i meget lang tid. Indianerne brugte overvejende den modne majs som mel, men med fremkomsten af sukkermajsen blev også anvendelsen af kolbemajs almindelig.

Majs dyrkes nu overalt i verden med USA og Kina som de største producenter.

Majsplanten bliver ca. 3 m. høj, øverst sidder hanblomsterne, mens hunblomsterne sidder på sideknopper nede på stænglen. Bestøvningen foretages af vinden.

Fingermajs er en uudviklet kolbe som endnu ikke er blevet træet i midten. Kolberne er på størrelse med fingre, heraf navnet. De sælges altid uden svøbeblade.

Fingermajs er ikke så kraftige i smag og farve som færdigudviklede sukkermajs.

Opbevaring og holdbarhed
Fingermajs opbevares bedst ved 0°C og 95-100 % relativ fugtighed.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Zea mays


Cookiesinformation