Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Aspargesbønner

Aspargesbønner tilhører ærteblomstfamilien (Papilionaceae). De kaldes også lange bønner eller Vigna-bønner.

Aspargesbønner er lange grønne bønner, der kan blive op til en meter lange.



Opbevaring og holdbarhed
Aspargesbønner opbevares bedst ved 5-6°C og 95-100 % relativ fugtighed.*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Vigna sinensis spp. sesquipedalis






Cookiesinformation