Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Brøndkarse

Brøndkarse er en flerårig plante fra korsblomstfamilien (Crusiferae).

Når planten er 4-5 cm. høj høstes skudspidserne. Både de sprøde stilke og bladene spises.

I England, Tyskland og Middelhavslandene, hvor brøndkarsen er lettere at dyrke, spises den som grønsag. Herhjemme benyttes brøndkarse mere som frisk krydderurt og dekoration.

Brøndkarse har en frisk, pikant og lidt skarp smag. Dog mindre skarp end alm. karse. Den er god til kødretter, grønsagsretter og i salater. Brøndkarse spises oftest rå og anrettes som pynt umiddelbart før servering.

Betydning i kosten
Krydderurter er rige på C-vitamin og mineraler, men har ingen særlig betydning, fordi de anvendes i små mængder.

Typiske fejl
Udtørrede rødder og visne blade.

Opbevaring og holdbarhed
Brøndkarse i potter opbevares bedst ved 0-4°C og 85-95 % relativ fugtighed. Brøndkarse egner sig desuden ikke til konservering.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Nasturtium officinale






Cookiesinformation