Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Minneola

Der forekommer et stadigt stigende antal citruskrydsninger. Ugli, limequat og minneola er eksempler, og de er alle af rudefamilien (Rutaceae).

Minneola er en krydsning mellem clementin og grapefrugt. Den er en orangefarvet, let pillelig frugt, der er på størrelse med en mandarin. Skallen er glat og tynd. Frugtkødet er saftigt, og smagen meget aromatisk og syrlig.

Typiske fejl
Overfladefejl, pletter og mekanisk beskadigelse.

Opbevaring og holdbarhed
Frugterne opbevares bedst ved 4-5°C og 90 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i 3-5 uger. *saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Citrus x hybrid, Citrus x Fortunella hybrid






Cookiesinformation