Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Limequat

Der forekommer et stadigt stigende antal citruskrydsninger. Ugli, limequat og minneola er eksempler, og de er alle af rudefamilien (Rutaceae).

Limequat er en krydsning mellem kumquat og lime. Der forekommer flere krydsninger af denne type, som har det primære formål at frembringe miniature-udgaver af citrusfrugter.
Limequats er gul-grønne eller grønne frugter, der er på størrelse med kumquats og smager som lime. De spises med skal.

Typiske fejl
Overfladefejl, pletter og mekanisk beskadigelse.

Opbevaring og holdbarhed
Limequats opbevares bedst ved 10°C og 90 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i 3-5 uger. *saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Citrus x hybrid, Citrus x Fortunella hybrid






Cookiesinformation