Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Karse

Karse hører til korsblomstfamilien (Crusiferae). Karse kendes i form af små bakker med kimplanter, der kan købes hele året, og som også er lette at dyrke selv. Men karse kan godt blive mere end små kimblade. Den kan dyrkes på samme måde som andre et-årige krydderurter og findes i både en krusbladet og en glatbladet form.

Karse kan anvendes som grønt drys på smørrebrød, i salater og sauce. Den skal ikke varmes, så taber den smagen.

Karse er lidt stærkere i smagen end brøndkarse.

Betydning i kosten
Krydderurter er rige på C-vitamin og mineraler, men har ingen særlig betydning, fordi de anvendes i små mængder.
*lmtabel*

Typiske fejl
Udtørrede rødder og visne blade.

Opbevaring og holdbarhed
Karse opbevares bedst ved 0-4°C og 85-95 % relativ fugtighed.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Lepidium sativum






Cookiesinformation