Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Krachai

Krachai hører til ingefærfamilien (Zingiberaceae). Krachai stammer fra den tropiske urskov i Asien. Herfra har den bredt sig til Afrika, hvor den i dag også forekommer. Det latinske navn stammer fra en opdagelsesrejsende, Kaempfera, som i slutningen af 1600-tallet beskrev denne planteslægt under sine rejser i Sydøstasien.

Krachai er en ret lav urt med smalle bade på en lang stilk. Rødderne er opsvulmede og danner en mængde brune knolde af varierende form.

Krachai anvendes som krydderi. Smagen minder lidt om ingefær, men krachai er ikke så stærk i smagen som ingefær.

Opbevaring og holdbarhed
Krachai opbevares bedst ved 10-12°C og 75-80 % relativ fugtighed.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Boesenbergia pandurata (tidl. Kaempferia)






Cookiesinformation