Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Pekannødder

Pekannødden hører til valnødfamilien (Juglandaceae). Den stammer fra Nordamerika, hvor den stadig findes vildtvoksende. Træet kræver milde vintre for at overleve og har tidligere været dyrket i Europa som gavntræ. Nødderne, som også kaldes Hickorynødder eller amerikanske valnødder, dyrkes dog hovedsageligt i USA.

Frugten er glat og består yderst af et kødfuldt lag, som omslutter nødden. Pekannødden har en rødlig skal, der er tynd og glat. Selve nødden er aflang og let rynket. Indeni ligner pekannødden en valnød. De 2 kimblade er stærkt foldede og delvist adskilt ved en midtlamel. Smagen er mild og sød.

Betydning i kosten
Pekannødder indeholder meget fedt og er meget energirige.
*lmtabel*

Opbevaring og holdbarhed
Pekannødder opbevares bedst ved –3-0°C og 75-80 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i ca. 12 måneder.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Carya pecan


Kontakt - Arkiv - Privatlivspolitik