Leksikon Rucola
Rucola stammer fra Middelhavslandene. Rucola blev i middelalderen brugt både som lægeplante og som salat. I Danmark kendes rucola også under navnet salatsennep på grund af de grønne blades sennepsagtige smag. Derudover er der blevet anvendt navnene aragula og roquette.Der findes bade en almindelig og en vild rucola, som ikke er nært beslægtede planter, men de har den samme karakteristiske smag og de samme beskedne krav ved dyrkning. Alm. rucola, Eruca vesicaria ssp. sativa, har smalle indskårne blade og får hvide korsblomster, mens den vilde rucola, Diplotaxis tenuifolia, har dybt indskårne blade og gule blomster. Rucola har en skarp, nøddeagtig smag. Både de grønne blade og blomsterne kan anvendes i salat, evt. i blanding med mere milde salattyper. Rucola indgår for eksempel i den traditionelle sydfranske (provençalske) salat mesclun, der er en let bitter blandet salat. Rucola kan også marineres og bruges til pesto. Betydning i kosten Rucola har et højt indhold af C-vitamin. Opbevaring og holdbarhed Rucola skal opbevares i køleskabet og pakkes ind i plastic. Den optimale opbevaring er ved 0°C og høj fugtighed, hvor den kan holde sig i op til 14 døgn. Ved 20°C har den en holdbarhed på mindre end to døgn. Rucola egner sig ikke til frysning. Kilder www.arla.dk www.haveselskabet.dk www.systemfrugt.dk www.kostplanen.dk Eruca vesicaria ssp. sativa / Diplotaxis tenuifolia
|