Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Sødestoffer

Sødestoffer anvendes til at give en sød smag.

Primo 2003 findes følgende sødestoffer i Positivlisten:

Sø  S        E 950        Acesulfamkalium
Sø  S        E 951        Aspartam
Sø            E 952        Cyclaminsyre
Sø            E 952        Calciumcyclamat
Sø            E 952        Natriumcyclamat
Sø            E 953        Isomalt
Sø            E 954        Saccharin
Sø            E 954        Calciumsaccharin
Sø            E 954        Kaliumsaccharin
Sø            E 954        Natriumsaccharin
Sø  S        E 957        Thaumatin
Sø  S        E 959        Neohesperidindihydrochalcon
Sø K         E 965        Maltitol
Sø K         E 965        Maltitolsirup
Sø K         E 966        Lactitol
Sø K         E 967        Xylitol

A  = Antiklumpningsmiddel
An = Antioxidant
D  = Drivgas
F  = Farvestof
H  = Hævemiddel
Ko =  Konserveringsmiddel
M  = Melbehandlingsmiddel
O  = Overfladebehandlingsmiddel
Sk =  Skumdæmpningsmiddel
S  = Smagsforstærker
Sm = Smeltesalt
Su = Surhedsregulerende middel /syre
Sø = Sødestof
K  = Konsistensmiddel, emulgator, fortykningsmiddel, fugtighedsbevarende middel, fyldemiddel, geleringsmiddel, modificeret stivelse eller stabilisator.

Kilde
Fødevarestyrelsen






Kontakt - Arkiv - Privatlivspolitik