|
Velkommen til Viden om Mad
Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.
Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.
Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad. |
| |
|
Leksikon Sødestoffer
Sødestoffer anvendes til at give en sød smag.Primo 2003 findes følgende sødestoffer i Positivlisten: Sø S E 950 Acesulfamkalium Sø S E 951 Aspartam Sø E 952 Cyclaminsyre Sø E 952 Calciumcyclamat Sø E 952 Natriumcyclamat Sø E 953 Isomalt Sø E 954 Saccharin Sø E 954 Calciumsaccharin Sø E 954 Kaliumsaccharin Sø E 954 Natriumsaccharin Sø S E 957 Thaumatin Sø S E 959 Neohesperidindihydrochalcon Sø K E 965 Maltitol Sø K E 965 Maltitolsirup Sø K E 966 Lactitol Sø K E 967 Xylitol A = Antiklumpningsmiddel An = Antioxidant D = Drivgas F = Farvestof H = Hævemiddel Ko = Konserveringsmiddel M = Melbehandlingsmiddel O = Overfladebehandlingsmiddel Sk = Skumdæmpningsmiddel S = Smagsforstærker Sm = Smeltesalt Su = Surhedsregulerende middel /syre Sø = Sødestof K = Konsistensmiddel, emulgator, fortykningsmiddel, fugtighedsbevarende middel, fyldemiddel, geleringsmiddel, modificeret stivelse eller stabilisator. Kilde
Fødevarestyrelsen
|
|