|
Velkommen til Viden om Mad
Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.
Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.
Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad. |
| |
|
Leksikon Konserveringsstoffer
Konserveringsstoffer anvendes ligesom salt, sukker eller kølig opbevaring til at beskytte mod bakterier og andre mikroorganismer, så holdbarheden forlænges.Primo 2003 findes følgende konserveringsstoffer i Positivlisten: Ko E 200 Sorbinsyre Ko E 202 Kaliumsorbat Ko E 203 Calciumsorbat Ko E 210 Benzoesyre Ko E 211 Natriumbenzoat Ko E 212 Kaliumbenzoat Ko E 213 Calciumbenzoat Ko E 214 Ethyl-p-hydroxybenzoat Ko E 215 Ethyl-p-hydroxybenzoat, natriumsalt Ko E 216 Propyl-p-hydroxybenzoat Ko E 217 Propyl-p-hydroxybenzoat,natriumsalt Ko E 218 Methyl-p-hydroxybenzoat Ko E 219 Methyl-p-hydroxybenzoat, natriumsalt Ko An E 220 Svovldioxid Ko An E 221 Natriumsulfit Ko An E 222 Natriumhydrogensulfit Ko An E 223 Natriumdisulfit Ko An E 224 Kaliumdisulfit Ko An E 226 Calciumsulfit Ko An E 227 Calciumhydrogensulfit Ko An E 228 Kaliumhydrogensulfit Ko E 230 Diphenyl Ko E 231 o-Phenylphenol Ko E 232 Natrium-o-phenylphenolat Ko E 234 Nisin Ko E 235 Natamycin Ko E 239 Hexamethylentetramin Ko E 242 Dimethyldicarbonat Ko E 249 Kaliumnitrit Ko E 250 Natriumnitrit Ko E 251 Natriumnitrat Ko E 252 Kaliumnitrat Ko Su E 260 Eddikesyre Ko Su E 261 Kaliumacetat Ko Su E 262 Natriumacetat Ko Su E 262 Natriumdiacetat Ko Su E 263 Calciumacetat Ko Su E 270 Mælkesyre Ko E 280 Propionsyre Ko E 281 Natriumpropionat Ko E 282 Calciumpropionat Ko E 283 Kaliumpropionat Ko E 284 Borsyre Ko E 285 Natriumtetraborat (Boraks) Ko E 290 Carbondioxid Ko Su E 296 Æblesyre Su E 297 Fumarsyre A = Antiklumpningsmiddel An = Antioxidant D = Drivgas F = Farvestof H = Hævemiddel Ko = Konserveringsmiddel M = Melbehandlingsmiddel O = Overfladebehandlingsmiddel Sk = Skumdæmpningsmiddel S = Smagsforstærker Sm = Smeltesalt Su = Surhedsregulerende middel /syre Sø = Sødestof K = Konsistensmiddel, emulgator, fortykningsmiddel, fugtighedsbevarende middel, fyldemiddel, geleringsmiddel, modificeret stivelse eller stabilisator. Kilde
Fødevarestyrelsen
|
|