|
Velkommen til Viden om Mad
Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.
Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.
Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad. |
| |
|
Leksikon Farvestoffer
Farvestoffer anvendes til at give fødevarer en bestemt farve eller give dem deres oprindelige farve tilbage.Primo 2003 findes følgende farvestoffer i Positivlisten: F E 100 Curcumin F E 101 Riboflavin F E 101 Riboflavin-5’-phosphat F E 102 Tartrazin F E 104 Quinolingult F E 110 Sunset Yellow FCF (Orange Yellow S) F E 120 Carminer (Carminsyre, cochenille) F E 122 Azorubin (Carmoisin) F E 123 Amaranth F E 124 Ponceau 4R (Cochenillerød A) F E 127 Erythrosin F E 128 Red 2G F E 129 Allura Red AC F E 131 Patent Blue V F E 132 Indigotin (Indigocarmin) F E 133 Brilliant Blue FCF F E 140 Chlorophyll F E 140 Chlorophylliner F E 141 Chlorophyllkobberkompleks F E 141 Chlorophyllinkobber-kompleks F E 142 Green S F E 150a Karamel F E 150b Kaustisk sulfiteret karamel F E 150c Ammonieret karamel F E 150c Ammonieret karamel, sulfiteret F E 151 Black PN (Brilliant Black BN) F E 153 Vegetabilsk kul F E 154 Brown FK F E 155 Brown HT F E 160a Blandede carotener F E 160a Beta-caroten F E 160b Annattoekstrakter (Bixin, Norbixin) F E 160c Paprikaekstrakt (Capsanthin, Capsorubin) F E 160d Lycopen F E 160e Beta-apo-8’-carotenal(C30) F E 160f Beta-apo-8’-carotensyre (C30)-ethylester F E 161b Lutein F E 161g Canthaxanthin F E 162 Rødbedefarve (Betaniner) F E 163 Anthocyaniner F A Su E 170 Calciumcarbonat A Su E 170 Calciumhydrogencarbonat F E 171 Titandioxid F E 172 Jernoxider og jernhydroxider F E 173 Aluminium F E 174 Sølv F E 175 Guld F E 180 Rubinpigment BK (Litholrubin BK) A = Antiklumpningsmiddel An = Antioxidant D = Drivgas F = Farvestof H = Hævemiddel Ko = Konserveringsmiddel M = Melbehandlingsmiddel O = Overfladebehandlingsmiddel Sk = Skumdæmpningsmiddel S = Smagsforstærker Sm = Smeltesalt Su = Surhedsregulerende middel /syre Sø = Sødestof K = Konsistensmiddel, emulgator, fortykningsmiddel, fugtighedsbevarende middel, fyldemiddel, geleringsmiddel, modificeret stivelse eller stabilisator. Kilde:
Fødevarestyrelsen
|
|