|
Leksikon Karry
Karry er et blandingskrydderi, der optræder i utallige variationer. Det kan indeholde helt op til 20 forskellige krydderier. Krydderiet har en vigtig plads i det indiske køkken, hvor det også er almindeligt, at familien blander sin egen karry.Normalt er der tale om en blanding af bukkehorn, cayennepeber, gurkemeje, ingefær, kanel, kardemomme, koriander, kommen, muskat og nelliker. Der findes stærke, skarpe, aromatiske, brændende, milde, søde, mere eller mindre gule karryblandinger. Styrken afhænger af hvor meget peber, der er i, og kan forstærkes, hvis karryen svitses alene i lidt fedtstof, inden det blandes med andre ingredienser. Karry har en stærk gul farve og kan anvendes i vegetar-, ris- og kødretter, forretter, supper og saucer. Navnet karry er en fordanskning af det engelske curry, der er afledt af det tamilske kari. Oprindeligt var det saucen eller retten, som reglen en sammenkogt ret, der blev kaldt en karry. Kilder: Madvarer fra A-Z, Könemann Verlagsgesellschaft mbH, 2000. Gastrocorner.dk
Vegetaren.dk
|