Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Marcipan

Marcipan blev formentlig produceret første gang i det 7.-8. århundrede i Persien (Iran). Det menes, at korsridderne bragte marcipanen til Sydeuropa i 12.-13. århundrede.
 
I dag er det er muligt både at få ren rå marcipan og bagemarcipan.

Ren rå Marcipan
Består af 2/3 mandler og 1/3 sukker. Mandlerne bliver blancheret, smuttet og hakkes. Blandingen valses på store stenvalser, så marcipanen får den rigtige grove konsistens. Der bruges ingen former for konserveringsmidler. Rå marcipan er velegnet til konfekt og dessertpynt.

Bagemarcipan
Bagemarcipan indeholder foruden mandler også abrikoskerner. Abrikoskernerne gør, at marcipanen ikke flyder ud, når den bages. Bagemarcipan er velegnet til kransekage og andet bagværk, hvor det er vigtigt, at formen holdes.

Betydning i kosten
Marcipan har et højt indhold af calcium og folat (et B-vitamin). 
*lmtabel*

Kilder
Odense Marcipan
Sv. Michalensen Chokolade

-


Kontakt - Privatlivspolitik