|
Leksikon Esdragon
Esdragon hører til kurvblomstfamilien (Compositae), og der findes to typer, den russiske og den franske. Den russiske er grov i bladene og ikke så fin i smagen som den franske. Til gengæld er den russiske estragon mere hårdfør og lettere at dyrke end den franske. Begge er flerårige planter.
Det er bladene fra de unge skud, der anvendes, og disse har det højeste indhold af aromastoffer, lige før planten blomstrer.
Skal man lave kryddereddike med estragon, lader man af dekorative hensyn bladene blive på stilkene, men skal man bruge den hakket i en ret, er det klogt at kassere stilkene, da de har en meget skarp smag.
Betydning i kosten Krydderurter er rige på C-vitamin og mineraler, men har ingen særlig betydning, fordi de anvendes i små mængder.
Typiske fejl Udtørrede rødder og visne blade.
Opbevaring og holdbarhed Krydderurter i potter opbevares bedst ved 10°C og 85-95 % relativ fugtighed. Afskårne krydderurter opbevares bedst ved 0°C og 95-100 % relativ fugtighed. *saeson* Konserveringsformer Dybfrysning Man fryser blot de hele esdragonstilke , da det er meget let at smuldre de frosne blade af stænglerne Esdragoneddike Fyld en flaske med topskud og hæld rød- eller hvidvinseddike over og lad eddiken trække i mindst en måned.
Kilder Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding. Kirsten Fasmer, ”Forrådsbogen” , Høst & Søns Forlag, København 1981. Artemisia dracunculus
|