Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Vandkastanie

Vandkastanie hører til familien Cyperaceae. Den stammer fra Kina, hvorfra den har bredt sig til Japan og Sydøstasien. Nu dyrkes den, foruden de nævnte steder, også i Mellemamerika.

Vandkastanie er en ca. 1 m. høj, toårig plante. Fra roden udgår underjordiske udløbere, hvis spidser er svulmet op til en løglignende knold. Bladene består kun af tynde rørformede stilke. Knoldene, som er den spiselige del, er næsten kuglerunde og består af 4-6 hvide, kødfulde ringe, hvorved opbygningen bliver som et løg.

Navnet vandkastanie bruges af og til også om et andet produkt, Trapa natans. Det er en nød med en stærkt kantet form, der især bruges i Østen.

Betydning i kosten
Vandkastanier hører til blandt de mere energiholdige grønsager.

Opbevaring og holdbarhed
Vandkastanie opbevares bedst ved 4-8°C og 95-100 % relativ fugtighed, hvor den kan holde sig i ca. 4 måneder.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Ellocharis dulcis


Kontakt - Arkiv - Privatlivspolitik