|
Leksikon Kantareller
Historie/beskrivelse. Kantarel er en almindeligt forekommende svamp i skovområder i Europa. Den har et tragtformet frugtlegeme, der på undersiden har langsgående lameller, hvor imellem sporerne dannes.
På den unge svamp er hatten hvælvet, og kanten er oprullet. Senere vokser svampen sig tragtformet, hatkanten rulles ud og ender med en let nedadbøjet kant.
Kantarellen er let genkendelig på sin tragtformede lidt uensartede hat. Den er kraftigere i smagen end champignon og østershat.
Friske kantareller er stærkt æggegule i farven. De sælges også tørrede, så er de helt mørke. Typiske fejl Misfarvning, tryk og mekanisk beskadigelse.
Opbevaring og holdbarhed Kantareller opbevares bedst ved 0-1°C og 85-90 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i ca. 2 uger. *saeson* Konserveringsformer. Tørring De rensede kantareller tørres i ovnen 4-6 timer ved 50°C, og opbevares i dåser eller glas. Når de skal bruges, udblødes de først i vand et par timer Kantarellerne kan også tørres ved at trækkes på en snor og hæges et lunt sted. Dybfrysning Svampene børstes fri for jord og snavs, de kan evt. skylles i koldt vand og skæres i mindre stykker. De ristes i smør og fryses ned.
Kilder Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding. Kirsten Fasmer, ”Forrådsbogen” , Høst & Søns Forlag, København 1981. Cantharellus sp.
|