Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Granatæble

Granatæblet tilhører granatæble familien (Punicaceae). Granatæble stammer antagelig fra Vestasien, mens findes vildvoksende mange steder. Den menes at være en meget gammel kulturplante, som efterhånden har mistet noget af sin betydning. Den har været dyrket i Mellemøsten i årtusinder. I Egypten dyrkedes den på Kong Ramses IV´s tid, og den omtales i Mosebøgerne. Jøderne betragtede den som en af det forjættede lands goder.
Granatæblet har givet navn til den spanske by Granada, som stadig er et vigtigt dyrkningssted for granatæble.

Granatæble er en frugt på størrelse med et stort æble. Skallen er rødlig eller brun med en fremspringende rest af blomsterbægeret, læderagtig, hård og ru. Det geléagtige frugtkød imellem de lyse skillevægge er rødt, klart og fyldt med små hvide kerner. Smagen er syrlig-sød, lidt ribsagtig.

Typiske fejl
Råd og overfladefejl.

Opbevaring og holdbarhed
Den bedste opbevaring for granatæbler er ved 0-2°C og 90-95 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i ca. 2 måneder.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Punica granatum


Kontakt - Arkiv - Privatlivspolitik