Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Leksikon
Feijoa

Feijoa hører til myrtefamilien (Myrtaceae) og kaldes også vild guave. Den har hjemme i Sydamerika, hvor den stadig vokser vildt. Herfra er den blevet bragt til Sydøstasien og til New Zealand, hvor den dyrkes kommercielt. Også i USA dyrkes Feijoa.

Feijoa er et lille træ med grågrønne blade. Blomsterne er røde og meget dekorative. Frugten er et aflangt bær af lidt forskellig form, afhængig af sorten. Skallen er grønlig, yderst mod skallen er frugtkødet fast som ved en fersken. I midten findes et geléagtigt frugtkød med en del små kerner, som kan spises med.

Opbevaring og holdbarhed
Feijoa opbevares bedst ved 8-10°C og 90 % relativ fugtighed, hvor den kan holde sig i ca. 3 uger.
*saeson*

Kilde
Bioteknologisk institut, ”Håndbog om frugt og grønsager”, bind 1, 2 og 3, Kolding.

Feijoa sellowiana


Kontakt - Arkiv - Privatlivspolitik