Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Debat om: Hvorfor hedder det egentlig hamburgerryg

Hej alle jeg har forsøgt (desværre forgæves) at finde forklaringen til hvorfor det på dansk hedder "hamburgerryg"? Ved du det - eller kan henvise til anden kilde? Jeg formoder at det er enten fra engelsk "ham" eller fra Hamborg?

thyge 2006-09-13 22:56:43

Det hedder en hamburgerryg på grund af skinke på engelsk og ikke noget med byen. Det er ligesom hamburgere ikke har noget med byen at gøre.

Sebastian 2016-11-03 10:09:19

Hamburger er kort for "Hamburger steak" og jo, det er bestemt opkaldt efter byen. Det skulle ikke undre mig at hamburger ryg er opstået på lignende vis. Måske har de traditionelt vis behandlet rygstykket af grisen på en bestemt måde i hamburg, og så har vi taget det til os. Dette er dog kun gætværk.

Silas 2019-04-27 11:52:57

John f. kennedy sagde en gang: I'm a hamburger. og det er derfor.

Herdis-Marie Nielsen 2019-06-07 08:35:40

Navn:
Indlæg:

Cookiesinformation