Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Debat om: Kostfibre

Bliver kostfibre nedbrudt ved f.eks. kogning?
Jeg tænker på, at man altid hører om at havreGRYN er rige på kostfibre. Er kogte havregryn så lige så firberholdige som rå?
Jeg koger havregrynene i et minuts tid, idet jeg ikke vil have dem til at blive slimede! :-)

Mvh Knud

Knud Madsen 2017-05-25 01:22:23

Kostfibre bliver ikke nedbrudt ved kogning. Kogte havregryn er lige så rige på kostfibre som rå. (Hvis man virkelig vil gå i detaljer er der dog en del af stivelsen, der opfører sig som kostfiber - den såkaldte resistente stivelse. Og resistent stivelse bliver der der mindre af ved opvarmning. Men når grøden afkøler bliver der mere resistent stivelse igen.)

Nina 2017-05-26 09:01:24

Tak for svar. Det glæder mig, at det forholder sig således. :-)

Knud Madsen 2017-06-05 05:30:08

Navn:
Indlæg:

Cookiesinformation