Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Debat om: Sikringer m.m.

Hej, Inger-Lise. Sikringen er til for ikke at overbelaste, smelte, og dermed foranledige overophedning, med brandfare til følge, af ledning/kablet. DERFOR er du ude at xxxxx, hvis du sætter en "større" sikring i (ligesom nogle gjorde i gamle dage, viklede staniol omkring den udbrændte sikring). Det er øjeblikkeligt sk...farligt, ISÆR, hvis det er en ældre ejendom. Normalt vil man ikke belaste et "0,75#"-kabel med mere end 10A, derfor skal du IKKE lege med ideen om at sætte mere power på det indvendige net, ved at lede mere strøm(strøm måles i A=Ampere, spændingen i V=Volt, forbrug måles i W=Watt=AXV) gennem kablerne. Svarer lidt til at lede vand gennem en slange, på et tidspunkt kan den ikke transportere mere vand og sprænges. Så drop dén med de "større" sikringer; det kan KUN gå galt! Sagt af en stærkstrømsingeniør! Hilsen,

Patrick. 2010-12-30 23:57:24





Navn:
Indlæg:

Cookiesinformation