|
Debat/spørgsmål om:
Hornfiskerogn på menuen
|
| Har googlet lidt, og fundet 1 opskrift på hornfiskerogn, og en ældgammel debat herinde hvori der står at "fiskehandleren siger man ikke spiser hornfiskerogn".
Er det fordi det smager tranet? Blævret? Andet?
Må samtidig erkende at jeg er lystfisker, har kilovis af rogn mellem hænderne, men har fulgt mainstream og bare smidt det ud.. :-/
Ronni 2013-04-25 11:55:50
|
| Når der findes opskrifter, kan man vel spise rogn fra hornfisk.
Man spiser jo rogn fra mange forskellige fisk, så hvorfor ikke fra hornfisk.
Nina 2013-04-26 09:17:47
|
| Selvfølgelig kan man vel spise rognen, ligesom man kan spise mågeæg men ingen normalt gør det.
Ville høre om nogen havde erfaring med de rogn.
At en enkelt pop-restaurent har det på menuen siger ik' så meget
Ronni 2013-04-26 15:21:20
|
| Jeg kunne forestille mig at man ikke "gad" bøvle med hornfiskerogn fordi den ikke er så stor, ved ikke om det er derfor, tror nu ikke der noget galt med smag eller konsistens
sj 2013-04-26 19:09:54
|
| Ok.
Så må jeg bryde en gammel vane og ikke smide rognen ud i år når hornfiskene kommer i næste uge.
Tilbereder dem jvf den ene opskrift jeg har fundet på nettet.
Hvo intet vover, intet vinder...
Iøvrigt spiser man(normalt) ikke mågeæg, da de smager mere eller mindre trannet.
Og ja, jeg har prøvet dem :-)
Ronni 2013-04-27 22:42:04
|
| nu har jeg kogt rognen m. salt, citron og peber. vil riste dem til aftensmad sammen med hvidløg :-)
bir 2013-05-06 15:15:42
|
| Friske mågeæg er en delikatesse; Men mågeæg er af en eller grund fredede.
Inger-Lise 2013-05-06 15:59:38
|
| og de smagte skønt :-)
bir 2013-05-06 18:35:48
|
| jeg plejer vende hornfiske rogn i mel salt og peter også stege dem på høj varm til de er stegte og sprøde. det smager bare skide godt også spiser jeg dem bare som snags varme eller kolde. de er super uanset :)
så ja når mine kammerater og jeg har fisket horn fisk og de ska deles op er der altid kamp om at gætte hvilket har rogn og hvilket ik har :)
Mark 2013-05-10 20:25:05
|
| Mågeæg er fredet pga af for mange tungmetaller i dem. Ikke fordi mågen er truet :-)
Morten 2014-05-02 21:06:43
|
| Er det fordi mågernes føde efterhånden indeholder så mange tungmetaller? Hvis det forholder sig sådan, skal æggene vel ikke fredes, men frarådes at spise. Eller hvordan?
Esther 2014-05-05 22:36:21
|
| jeg var bare nysgerrig, har lige købt en stor flot hornfisk, fyldt med rogn,men jeg har aldrig hørt om rognen kunne spises, nu har jeg kogt rognen med persille, timian og løvstikke. så vil jeg riste det til aften.
Krista Pedersen 2014-05-14 15:24:21
|
| Forvirringen er stor på det der internet.. Googler man på engelsk er man ikke i tvivl om at hornfiskerogn er giftigt (“garfish roe poisonous”) men på dansk spiser folk med velbehag?! Her i huset stegte og spiste vi rognen til forret for et par dage siden - også med velbehag.
Hvorfor siges det internationalt at rognen er giftig?
Anders Nielsen 2018-05-17 08:56:02
|
| Skyldes det ikke forvirring vedr. to forskellige fiskearter?
Gar og garfish - er det ikke to forskellige fiske-arter? Hvor gar ikke er det vi kalder hornfisk og har uspiselig rogn.
Er det ikke kun Garfish som er hornfisk?
Nina 2018-05-18 12:30:23
|
| Det er en god forklaring, men jeg har svært ved at finde forskellen. De ligner jo også hinanden til forveksling.
Anders Nielsen 2018-05-18 09:14:40
|
| Nu spørger jeg i håb om at der er en med viden om fisk.
Er gar ikke større end hornfisk (garfish) og med kæber, som ikke ender i en spids, selvom der er aflange?
Hornfisk har grønne ben, men har den anden det?
Og er gar ikke en ferskvandsfisk, som fanges i søer?
Nina 2018-05-19 06:51:21
|
| Har lige forsøgt mig med rogn fra hornfisk renset som stenbiderrogn og så rå på ristet brød med citron og mayo…
Får at se imorgen om det var giftigt.
Stegt er rognen ok
Nick Ruby 2023-05-16 01:28:08
|