Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Debat/spørgsmål om:

gøre æg nemmere at pille?

Er der nogen der kender nogle triks, som gør det nemmere at pille skallen af hårdkogte æg?

Sara 2011-05-11 10:07:09





De hårdkogte æg er nemme at pille under den kolde hane, men det dur jo kun, hvis man er hjemme.

esther 2011-05-11 12:00:23





Hej, Sara. Hvis æggene er "fra køleskabet", kan du lægge dem i VARMT(ret varmt) vand i 10-20 sekunder. Dette får skallen til at udvide sig og slippe "ægget", hvorfor det er nemt at pille. Det er en fordel, at gøre det med eet æg ad gangen. Hilsen,

Patrick. 2011-05-11 12:29:29





Friske æg er altid svære at pille.

Inger-Lise 2011-05-19 00:09:14





Hvis det er æg, du lige har kogt, så lad dem være lidt i gryden men hæld vandet fra og fyld op med koldt vand. Så er de nemmere at pille bagefter :) ... egentlig sjovt, at dette råd er præcis det omvendte af det, der handler om kolde æg fra køleskabet ... men vel også logik i en eller anden forstand. Der er vel noget, som enten udvider eller trækker sig ved begge processer.

Benedikte 2011-05-19 00:36:57





Æggene bliver MEGET lettere at pille hvis du har tilsat godt med salt i kogevandet. Det er min erfaring (har selv høns) at jo friskere æggene er - jo sværere kan de være at få skalle helt af.

Jette 2011-11-19 12:48:44





Tak Jette!

Inger-Lise 2011-11-19 17:42:48





Salt er helt rigtig, har også selv høns, og med salt i kogevandet kan jeg fint pille skrællen af selv nylagte æg, virkelig et godt råd.

Aase 2011-11-21 06:11:24





Tak for jeres info!!

Inger-Lise 2011-11-21 16:35:56





Gælder tricket også i en æggekoger?Den jeg har skal der vand i bunden,hvor jeg så kunne komme noget salt på Hilsen

Vivian 2011-11-30 00:24:43





Hej, Vivian. Jeg tvivler på, at det virker i en æggekoger, da det jo er dampen, der "koger" ægget i en æggekoger, der er, mig bekendt, IKKE salt i dampen, da det jo er vandet, der fordamper og efterlader kalk i bunden; med salt i, kommer der også salt i bunden, hvorved strømforbruget vil stige. Hilsen,

Patrick! 2011-11-30 10:34:24





måske dumt spørgsmål men hvor meget salt

kasper 2015-01-20 21:21:05





ÆGGEKOGER Er der nogle der har tricks til hvordan man får ÆG pilbare efter en tur i æggekoger? Her kan man jo ikke umiddelbart bruge salt eller eddike og jeg synes ikke det hjælper med koldt vand umiddelbart efter kogning.

michael 2021-03-09 01:47:29





Hvis man ligesom "knækker" skallen hele vejen rundt om ægget løsner den sig. Friske æg er altid vanskeligere at pille.

Lene Brydov 2021-03-21 07:52:21





Navn:
Indlæg: