Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Debat/spørgsmål om:

Hvorfor er mayonnaise usundt

Hvad er der galt med mayonnaise på min rejemad uden smør eller lign. Mayonnaisen består kun af en stor procentdel af sund vegetabilsk rapsolie deri, lidt sennep, peber, eddikke og et enkelt æg (ved min hjemmelavede)? Jeg kommer jo ikke et ½ kilo mayonnaise oven på min rejemad Alternativt indeholder Creme fraiche vel "usundt" animalsk fedt? MVH Per

Per Olesen 2010-02-12 02:14:06

Mayonnaise er ikke usundt i begrænsede mængder, der er bedre end smør. Cremefraiche er fint nok hvis den er mager.

Mette Bjerre 2010-02-12 07:26:03

Jeg mener heller ikke at mayonnaise er usundt. Jeg er enig i at creme fraiche ikke er sundt. Og i at mager creme fraiche i SMÅ mængder kan være OK.

Nina 2010-02-12 08:44:34

Hej Per. Jeg synes det lader til at du har fod på det sunde. Det er bedre at man ved hvad der er i mayonnaisen. (din er bedre end den magre du kan købe) så spis du bare rejer og mayonnaise, med velbehag :-)

Solveig 2010-02-12 14:33:45

Hej Alle og Tak for svarene! MVH Per

Per Olesen 2010-02-13 01:38:01

Navn:
Indlæg:

Kontakt - Privatlivspolitik