Velkommen
til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.

Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.


Søg i debat


Søg i leksikon


Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 


Debat om:

muslinger Blå muslinger

Er det sundhedsmæsigt i orden at gemme en rest friske dampede blåmuslinger, (uden skal) til dagen efter og andevende dem fx. i salater/fiskesupper/sovse/ omeletter/risotto og lin. De er hvidvins dampet 8 min (de lukked er kaseret) med dvi grønsager der er kogt med og hurtigt afkølet. pfh. tak jp skydt

Jens Peter Skydt 2009-10-16 18:35:59





Man kan gemme dem, hvis de har været gennemvarmet, så der ikke er bakterier i. (Og så hurtig nedkølet, som beskrevet.) Det lyder som om det vil være i orden at gemme dem, for når man spiser dem, skal de vel være gennemvarmede for at kunne spises?

Nina 2009-10-16 20:50:51





Kan man gemme blåmuslinger der har været dampede i 8 minutter med chilli - ingefær og hvidvin - der er skal på ?

Sissi Antonsen 2013-06-25 20:11:14





det burde ikke være et problem, hvis de afkøles og opbevares på køl.

Nina 2013-06-26 08:13:20





Hej Sissi, Det kommer jo an på; hvorlænge de evt. har stået på bordet, og hvordan og hvorlænge de vil gemme dem? Opskriften lyder spændende, du må gerne dele Mon ikke de bliver seje v. evt. genopvarmning? Prøv, og hvis de gør, er de måske lækre i en salat?

Inger-Lise 2013-06-26 11:40:29





Jeg mente selvfølgelig at hvis resten af dine f.eks. 2-3 prøvegenopvarmede muslinger blev seje, så kunne de ikke- genopvarmede måske være lækre i en salat.

Inger-Lise 2013-06-26 11:49:22





Jeg har lavet vakuum pakte muslinger med hakkende bladsellerie og champignon med hollandaise sauce og små kartofler . Sæt den i køleskab og opbevare dem i forgårs , kan man varme den igen? Vh. Gudrun

Gudrun Albrechtsen 2019-12-11 10:25:27





Navn:
Indlæg:

Cookiesinformation