|
Velkommen til Viden om Mad
Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.
Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.
Målsætning
Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på. Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere. Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad. |
| |
|
Debat/spørgsmål om:
Gærdej
| | Hvad er definitionen på henholdsvis en mager, halvfed og fed gærdej?
Line 2009-05-01 08:46:00
| | I min gamle lærebog i levnedmiddelteknologi står at magre gærdeje kan indeholde f.eks. 1% fedtstof, men der behøver ikke at tilsættes noget. Magre gærdeje bruges typisk til hvedebrød, grovbrød og franskbrød.
En fed gærdej kan indeholde op til 50% fedtstof. Det bruges f.eks. til kager.
Der står ikke noget om halvfede gærdeje.
Teboller og visse andre småbrød indeholder som regel mere fedtstof end franskbrød.
Nina 2009-05-01 12:25:15
|
|